Proizvodi > Električni uređaji >

Punjači akumulatora i baterija

 

   

    Punjač se priključuje na mrežu napona 220V. Klemiranje je bez varnica jer se struja punjenja nakon 5 sekundi  uspostavlja na nominalnu vrednost. Struja punjenja je pojačana do početka razvijanja gasova i u odnosu na klasične punjače  je veća jer se sve ovo vreme održava konstantom – postoji regulacija (kod klasičnih akumulatora struja punjenja stalno pada kako raste napon na akumulatoru), što ima za posledicu znatno smanjenje vremena punjenja akumulatora. Posle toga struja punjenja vremenom stalno opada i to kontrolisano tako da se napon na akumulatoru održava konstantnim.     

    Akumulator može da ostane i posle završenog punjenja vezan na punjač. Za ovo vreme napon na akumulatoru se održava konstantnim 13.8V, tako što se vrši dopunjavanje.

    Ovaj punjač može da se koristi i za hermetički zatvorene akumulatore tj. Lead-Acid Batteries.

    Prednosti punjača AKUI-7 u odnosu na klasične su: kraće vreme punjenja, kontrolisano punjenje u svakom trenutku, dijagnostika i prikaz, zaštita akumulatora od prepunjenosti ili nedovoljne napunjenosti, zaštita izlaza punjača od kratkog spoja posle uključenja na 220V, zaštita punjača od pogrešnog polariteta prilikom priključenja akumulatora.

 

Punjač akumulatora

AKUI-7

Punjač akumulatora

KPP 24-60

 

 

 

 

 

 

 

 

Napon napajanja: Uu= 220 V~, 50Hz

Struja punjenja:  max 7A

Mrežni osigurač: 8A

Prosečna potrošnja: 150W

       

Dimenzije: 205 x 275 x 190 mm

Masa: 6 kg

 

 

Ulazni napon: Uu= 220 V~, 50Hz

Maksimalni izlazni napon: 30 V

Maksimalna izlazna struja: 60 A

Stepen mehaničke zaštite: IP 22

       

Dimenzije: 400 x 300 x 550 mm

Masa: 23 kg